Segíthetünk? +36 (70) 222-3335

Himalája párologtató só, dekorsó

Himalája párologtató só, dekorsó
 
Termékszám: 5
Szállítási idő: max 2-3 munkanap
Szállítási költség: Részletek itt
  Bruttó ár 1.390 Ft
  Akció
990 Ft

Leírás:


A termék kiszerelése: 1 kg.

Himalája szaunasó segít beindítani majd felgyorsítani a méregtelenítési folyamatokat, beállítja a bőr optimális ph értékét, fokkozza a szaunázás élményét.

A szaunasó használata:

Tegyen néhány sódarabot a kövekre ,és a megszokott módon locsolja a köveket vízzel.

Párologtató sótál:

Tegyen sódarabokat egy edénybe, öntsön alá egy kevés vizet majd helyezze radiátor vagy hőforrás közelébe az intenzívebb hatás érdekében.

A párologató sót üvegtálba is helyezhetjük ami megvilágítva gyönyörű látványt nyújt, de ebben az esetben NE öntsünk rá vizet! Itt a hő segíti a kipárolgást.

 

 Így párásíts és tisztítsd a levegőt egyszerűen, sókristályokkal 

A téli időszakban sok mókus küzd különböző légúti megbetegedésekkel, náthával, ráadásul sokak elég nehezen lábalnak ki belőle. Hasznos eszköz erre a problémára a só. Nem feltétlen kell drága eszközöket venni a megelőzéshez, sokszor egy kis házi praktika is segít! Ha Te is a természetes gyógymódok szerelmese vagy és szívesen veszel kipróbált tippeket!

A természetes kristálysók nem mennek át tisztítási/fehérítési eljárásokon, így megőrzik értékes ásványi anyagaikat, valamint nem érintkeztek semmilyen kemikáliával.. Alkalmazása nemcsak az étkezés során előnyös, hanem különböző terápiás módszerekben is használatosak, mint például a sóbarlangokban, ahol magas a levegő sókoncentrációja, ezáltal segít felszakítani a lerakódott nyákot, tisztítja a tüdőt, segít a szervezetnek legyőzni a kórokozókat.

Sóoldatot is készítenek belőle, ez 26%-os koncentráltságú, mivel a víz ennél több sót nem képes felvenni. Így, ha sóoldatot készítünk további felhasználásra, tehetünk a vízbe akár 1 darab kristály sót is, mivel 26%-osnál töményebb oldatot nem tudunk készíteni belőle, a többi só a pohár alján marad. Ez a sós lé teljesen steril, nem élnek meg benne a gombák és a baktériumok. Ennek a tulajdonságának is köszönhetően egy nagyszerű levegőtisztító oldatot kapunk, ami persze más módokon is kiválóan felhasználható, pl. torokfertőtlenítésre gargarizálással, gyulladások enyhítésére, stb. Most viszont maradjunk csak a levegőtisztításnál.

Fontos a párásítás, mivel a túl száraz levegő kellemetlen közérzetet okoz, és a por is jobban száll. A levegő ideális páratartalma 40-70% között van. E felett jobban szaporodnak a baktériumok, bár bizonyos baktériumok esetén pedig pont hogy a szárazabb levegő a kedvezőbb. Lehetőségünkhöz mérten próbáljuk a páratartalmat 40-70% között tartani. Párásítás esetén a legjobb ha sós vizet párologtatunk. Felesleges mindenféle légszűrő gépeket beszereznünk, ha teszünk minden helyiségbe 1-1 tálkát, amiben só van  Ezt öntsük fel vízzel, és ha elpárolgott, természetesen pótoljuk. Nem fontos a radiátoron tárolni, mivel így a hirtelen párolgás miatt a só kicsapódása fokozódik és „végig mászhat” a fűtőtesten. Ez szép ugyan, de szükségtelen és takarítani is kell.

 Amire szükségünk lesz, az só (lehetőleg „tiszta” só, ezekből is inkább nagyobb darabok, mint az őrölt), egy tálka és víz. Esetleg érdemes a tálka alá tányért vagy alátétet tenni, mivel ahogy a só párolog, elkezd kicsapódni az edényünk szélére, ezzel egy gyönyörű jelenséget létrehozva, viszont ez „lemászhat” az edényünkön kívülre is. Ezt könnyedén le tudjuk morzsolni a kezünkkel és mehet vissza a tálba, viszont nagyon szépen néz ki, érdemes rajta hagyni az edény falán, onnan is tökéletesen tud párologni.  Asztalon, polcon tartva ideális, ráadásul a nagyobb sódarabok egy tál vízben csodás asztali dekorációként is szolgálhatnak. Fürdőszobában is érdemes elhelyezni, mert a magasabb páratartalom miatt ott nagyobb esély van a penészedésre, amit a sós levegő segít megakadályozni. Ide elegendő magában is egy nagyobb só darab.  Sajnos az elektromos berendezéseink olyan „rezgéseket” adnak ki magukból, amik felhalmozódva kedvezőtlen élettani hatásokat fejtenek ki az ember számára. A levegőbe került sószemcsék ezeket a töltéseket képesek elnyelni, ez által is tisztítva a levegőt. Nátha, asztma, allergia esetén különösen ajánlott a sós párásítás. Igaz, ez nem helyettesíti a sóbarlang meglátogatását időnként, viszont a levegő összetételét nagyban javítja, ami segít enyhíteni a kellemetlen légúti tüneteket,felszakítja a lerakódott nyákot.

 Tehát készíts Te is sótálkát és élvezd jótékony hatásait: tisztább, párásabb levegő, ez által kellemesebb otthoni légkör, egészségesebb környezet és egy mutatós asztaldísz.

 

 Kosár üres