Segíthetünk? +36 (70) 222-3335

Parajdi sószikla, parajdi sótömb, kősó

Parajdi sószikla, parajdi sótömb, kősó
 
Termékszám: 63
Szállítási idő: max 2-3 munkanap
Szállítási költség: Részletek itt
  Bruttó ár 190 Ft

Leírás:


A termék kiszerelése: 1 kg.

Parajdi só sóiszap tartalommal

Állattartóknak , sószoba építőknek, sófürdőzőknek.

Kalodás megrendelésnél ( 600kgtól)  20% kedvezményt biztosítunk 

 Teljesen természetes, tisztítatlan só, ahogy az erélyi hegyekből kibányásszák. Mérete és formája változik.  Legelőre kihelyezve teljesen jól működik , mert kevésbé oldja az eső. A lovak, marhák és a kecskék is nagyon kedvelik. Istállóban nehezebb elhelyezni, mert nincs két egyforma méret, és hacsak nem tönksózóból adjuk, nem tudunk neki megfelelő alakú sózót kialakítani. 

 A parajdi sótömbök használhatóak sószoba építésnél, sófürdő készítéséhez vagy az otthoni levegő minőségének javításához.

Beépíthető kalodás elhelyezéssel vagy akár egy szennyesruhatartó is megtölthető vele ( persze szennyes nélkül :) ) amit célszerű az ágyunk közelében elhelyezni.

Óvodák, bőlcsődék előszeretettel választják kedvező ára miatt.

Nem kell hozzá hő , hogy hatását megnöveljük. Használhatjuk légzés vagy fürdőterápiaként is. A  parajdi sótömb természetes iszapot és egyedülálló olajesszenciát tartalmaz.

Légzésterápiában segítséget nyújt:

- légúti megbetegedések

- légúti allergiák (pollen, toll, pihe stb.)

- szénanátha

- asztma

- nátha

- hörghurutgyulladás

- arcüreggyulladás

- dohányzás okozta irritációk - horkolás

- szívritmuszavar

- vérnyomás szabályozás

- alvászavar

Keletkezéséről:

 Az erdélyi só - és ezen belül a parajdi sóredõ - keletkezése az alsó-bádeni geológiai korra vezethetõ vissza (az újharmadkor középmiocén idõszaka), ezelõtt kb. 20-22 millió éve. Ekkor a sekély beltenger elzáródott az õsi, közép-európai Tethys - tõl, és az erõteljes párolgás következtében kicsapódott sórétegek lerakódtak a közben egyre süllyedõ medencébe. Az ezt követõ geológiai korok üledékei rárakódtak ezekre a sórétegekre, és jelentõs nyomásuk hatására a só, mint valamilyen lassú folyású, plasztikus, sûrû állagú folyadék, az Erdélyi-medence peremei felé nyomult. Itt, a diapir-redõk zónájában, a plasztikus sórétegek összetömörültek a hatalmas erõk hatására, és a már létezõ törésvonalak és vetõk mentén felfele nyomultak, roppant sótömzsök (diapir-redõk) formájában. Nem mindenütt tudtak azonban a felszinre emelkedni a sóredõk, különbözõ mélységekben elakadtak, és ún. kriptodiapirek-et alkotva jelen vannak a sóõvek központi részében.

 

A sótömbök változó méretűek ( 2-5kg közöttiek)  így nem 1kg-os darabokat küldünk


 Kosár üres