Segíthetünk? +36 (70) 222-3335

 

 Sóbarlang Budapesten

bejelentkezés: +361-253-56-22

Sófal , sószoba kivitelezés: +36702223335

 

 

 

 

Légúti problémák? Allergia? Asztma?

Itt a megoldás!

A közösségbe kerülő gyerekek egy része szinte folyamatosan beteg. Még meg sem gyógyult teljesen a hurutos panaszokból, már ismét náthás, köhög.

A gyermek immunrendszere fokozatosan érik. Megpróbálkozhatunk immunerősítő szerekkel és támogathatjuk a sóterápiás kezeléssel is . Légúti betegségek kezelésére (krupp, asztma, bronchitis, köhögés, allergia, COPD) a leghatékonyabb módszer! A XVII. Kerületi Kalandpark Játszóházban lévő sóbarlangunkban sóhomokozó és rengeteg játék várja a csemetéket!

A légúti betegségek okai és jellemző tünetei
- Asztma: ziháló, sípoló légzés, köhögés, amelyet a kis légutak beszűkülése okoz.
- Allergia: az immunrendszer kóros válasza olyan anyagokra, amelyek az emberi szervezetre egyébként ártalmatlanok. Tünetei: légúti (szénanátha, asztma), bőr- (csalánkiütés, ekcéma), emésztőszervi (híg, véres széklet), kötőhártya-gyulladás.
- Krupp: hangos belégzés, légszomj, ugató köhögés; mindezeket a gége ― hangszalagok alatti területének ― duzzanata váltja ki.
- Szénanátha: vizes orrfolyás, tüsszögés, orrdugulás, könnyezés, szempirosodás.
- Arcüreggyulladás: az orr-melléküregek gyulladása, amelyet sűrű, gennyes orrfolyás, köhögés, hőemelkedés jellemez.
- Gégegyulladás: a gége és a hangszalagok gyulladása miatt kialakuló rekedtség, hangos belégzés, nehéz légzés, száraz köhögés.
- Hörghurut: a hörgők gyulladása következtében kialakuló hurutos köhögés, hőemelkedés vagy láz, súlyos esetben nehéz légzés.

XVII kerület Kalandpark sóbarlang, a Kalandpark Játszóház -ban!
1173. Budapest, Kaszáló u. 47

 Kalandpark Sóbarlang nagyobb térképen való megjelenítése
 
 
 Mire jó a sóbarlang?

További képek a sóbarlangról

- immunrendszer erősítésére
- tüdő-, fül-orr-gégészeti betegségek kezelésére
- légutak higiéniájának fenntartására
- megfázás és vírusos betegségek megelőzésére
- szív és érrendszeri zavarok kezelésére
- bőrbetegségek gyógyítására
- légúti allergia kivédésére (asztmára, bronchitisre, krupp és egyéb légúti probémák kezelésére)
- a dohányzás elleni harcban
- vegyszer-érzékenységre
- hiperaktív gyermekek koncentrációs zavarainak megszüntetésére

 

A sós levegőt  himalájai sótégla, sóhomokozó, sólámpák és egy speciális kristálysó ionizátor garantálja.  Az állandó hőmérséklet 18-23 C° fok. Óránkénti szellőztetéssel biztosítjuk a levegő frissítést!
A gyermekek nagy kedvence a himalája sógranulátumból és sótéglából készült sóhomokozó, melyben sok-sok játék várja őket.
A felnőttek kényelmes  fotelekben relaxációs zenét hallgatva pihenhetnek, olvashatnak.
Ingyenes wifi használat!

 

Hogyan hat a sóterápia?

 

A légtérbe porlasztott só részecskék gyógyítólag  és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre (asztma, légcsőhurut, allergia, szénanátha, stb.) A só gyulladáscsökkentő hatással bír bőrproblémákra, ekcémára, pikkelysömörre, stb. A megvilágított sókristályok színei gyógyító sejtregeneráló és stressz oldó hatásúak. A sókristály, rendező erejéből fakadóan a hiperaktív gyerekeknél rövid idő alatt csökkennek, illetve megszűnnek a koncentrációs és alvászavarok. A sóbarlangban lévő levegő sórészecskéi megragadnak a légzőszervek csillós hámján, amik intenzívebb mozgásba kezdenek, fokozzák a váladékképződést.
Az eredmény: a szennyeződések kikerülnek a tüdőből és a légutakból. A só erős vírus- és baktériumölő hatására kitisztul az arc-, a homlok- és az orrmelléküreg, tisztul a garat, a bőr, a fejbőr és a haj, kisimulnak az idegek. A mindössze 40 perc alkalmankénti sóbarlang kezelés elegendő, hogy a közérzet és az immunrendszer is javuljon, szellemileg frissebbnek érezzük magunkat.

FONTOS!
Elegendő lehet 5-15 kezelés, hogy helyreállítsuk a tüdőnk és légútjaink helyes működési folyamatait.
Egy héten legalább 2-3 alkalmat javasolunk beütemezni a megfelelő eredmény érdekében!

 

Sóbarlang - Mellékhatások és ellenjavallatok

A sóterápiás kezelés teljesen természetes, szervezetünk soha nem lesz függő, és véglegesen tünetmentes gyógyulást tudunk vele elérni. .A terápiának kevés, ritkán tapasztalható mellékhatása van. Egyes betegek a kúra elején torokkaparást, fokozott köhögést tapasztalhatnak, ez azonban természetes, a légutak tisztulási folyamatának része, amely során a só által feloldott, hosszú idő alatt lerakódott szennyeződések távoznak a tüdő legmélyebb régióiból is.
Ezek a mellékhatások a lerakódott szennyeződések és kórokozók távozásával elmúlnak. Előfordulhat a bőr viszketése, illetve szemérzékenység, ilyenkor a kúrák gyakoriságát csökkenteni kell.

Az alábbi esetekben a sóbarlang terápia nem javasolt:

- Tuberkolózis
- Lázas állapot
- Heveny gyulladásos megbetegedések
- Fertőző betegségek
- Súlyos szívelégtelenség

 

Árak

Gyermek jegy: 1 100 Ft/maximum 50 perc
Kísérőjegy: 300 Ft /mely a Gyermekjegy megváltásával, azonos időtartamra vonatkozik/
Felnőtt jegy: 1 300 Ft/maximum 50 perc
Kombinált jegyár:

2 400 Ft/egész napos Játszóházi belépő + maximum 50 perc Sókuckó/

Hétfőnként 2 000 Ft /egész napos Játszóházi belépő + maximum 50 perc Sókuckó/


A Sókuckó használata 1éves korig ingyenes.

 Bérletek

A 10 alkalmas felnőtt bérlet + 2 alkalom ingyen belépőt is tartalmaz!

10 alkalmas gyermek bérlet + 1 fő kísérő: 10 000 Ft  /alkalmanként maximum 50 perc/
10 + 2 alkalmas felnőtt bérlet: 10 000 Ft /alkalmanként maximum 50 perc/
Korlátlan havi bérlet: 15 000 Ft /alkalmanként maximum 50 perc/

A bérletek 6 hónapig érvényesek és átruházhatók.

Kedvező áron vásárolhat bérletet a webáruházunkban:

Sóbarlang bérlet a webáruházban

 Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy kúra szerű látogatásuk esetén, a hatékonyság érdekében, két látogatási időpont között maximum 3 nap szünetet tartsanak!

Óvodás csoportoknak kedvezmény! Érdeklődjön telefonon: +36 70 390 2255

 A sóterápia fizikai közérzetjavító szolgáltatásként működik, ezért erre nem jár OEP támogatás. Velünk szerződéses kapcsolatban levő Egészségpénztárak azonban visszatérítik a sóbarlangban igénybe vett szolgáltatás összegét.

Nyitvatartás:

minden nap 10:00-19:00

Bejelentkezés szükséges! +361-253-56-22

 

 

 

Jöjjön el, próbálja ki! A sóbarlang Önre is jótékony hatással lesz!
Szeretettel várjuk a Kalandpark sóbarlangban Budapesten, a 17 kerületben!

 

10 jó tanács pollenallergiásoknak

Így könnyebb lesz a pollenszezon

1. Tisztázza, mi a betegsége! A pontos diagnózis a részletes kórelőzményen és az allergológiai szakvizsgálaton alapszik, ezért forduljon mielőbb allergológus szakorvoshoz. Ezt megteheti a tünetek jelentkezése előtt is.

2. A tüneteit kiváltó allergén ismeretében már idén, de legkésőbb a következő évben időben, a szezon előtt 2-4 héttel kezdje el a megelőző kezelést.

3. Figyelje a pollenjelentéseket és az önt érintő pollen szezonjában a lehető legkevesebbet tartózkodjon a szabadban. Parlagfű-allergia esetén ne legyenek illúziói. Ha van rá lehetősége, a legnagyobb pollenterhelés idejére menjen a tengerpartra vagy a hegyekbe. (A Balaton partja a parlagfűvel leginkább fertőzött területek közé tartozik!)

4. Pollenszezonban lehetőleg ne biciklizzen, ha mégis, akkor viseljen pollenszűrős szájmaszkot és napszemüveget.

5. A pollen-allergiás hölgyeknek érdemes komolyan megfontolni a rövid, könnyen mosható hajviseletet. Szabadban tartózkodás után az esti hajmosással csökkenthetők az éjszakai allergiás tünetek.

6. A lakásban tartózkodás jó ötletnek tűnhet, azonban vágott virággal, zöldséggel, gyümölccsel, az udvarról bejövő kutyával-macskával nem várt mennyiségű pollennel kerülhet kapcsolatba.

7. A szellőztetés időpontját tervezze meg előre. Csak hajnalban szellőztessen, amikor a legkisebb a levegő pollenkoncentrációja.

10 jó tanács pollenallergiásoknak

8. Bizonyos pollen-allergének és egyes ételféleségek meglepő keresztreakciókat adhatnak. A parlagfű-allergia esetén allergiás tünetek alakulhatnak ki dinnye és banán, feketeüröm-allergia esetén a zeller, a nyírfapollen-allergiások körében az alma, a cseresznye, a mogyoró és az őszibarack fogyasztásakor. Ha érintett, akkor kerülje ezeket az ételeket.

9. A szakorvosok örülnek annak, ha sóterápiás kezelésekkel vagy  patikában vény nélkül kapható készítményekkel sikeresen tudja kezelni az allergiás nátháját . Azonban ha napokon át tartó orrdugulása van, akkor célszerű mielőbb orvoshoz fordulnia, mert ilyen esetben nagy az alsó légúti szövődmények kockázata, és mert orvosa célzottabb kezelést írhat fel önnek.

10. Éjszakai köhögés, nehézlégzés, sípoló légzés esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz.

HáziPatika.com